Zavala i Vektra zajedno duguju preko 57 miliona eura

Bez autora
Oct 01 2012

Centralna banka Crne Gore (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, koje i dalje predvode Zavala invest i Vektra Montenegro, sa blagim rastom duga na oko 33,29 miliona eura, odnosno 23,35 miliona eura. Dugovi te dvije kompanije su, prema podacima sa spiska objavljenog 3. septembra, iznosili oko 33,12 miliona eura, odnosno 23,2 miliona eura. Na spisku dužnika, pored Vektre Montenegro, nalaze se još četiri kompanije biznismena Dragana BrkovićaNa oktobarskom, četvrtom spisku blokiranih preduzeća, koji je CBCG, prema dopunama Zakona o platnom prometu, obavezna mjesečno da objavljuje, nalazi se 2.269 kompanija sa evidencije Centralnog registra Privrednog suda i CBCG.

Zavala i Vektra zajedno duguju preko 57 miliona euraCentralna banka Crne Gore (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, koje i dalje predvode Zavala invest i Vektra Montenegro, sa blagim rastom duga na oko 33,29 miliona eura, odnosno 23,35 miliona eura.

Dugovi te dvije kompanije su, prema podacima sa spiska objavljenog 3. septembra, iznosili oko 33,12 miliona eura, odnosno 23,2 miliona eura.

Na spisku dužnika, pored Vektre Montenegro, nalaze se još četiri kompanije biznismena Dragana BrkovićaNa oktobarskom, četvrtom spisku blokiranih preduzeća, koji je CBCG, prema dopunama Zakona o platnom prometu, obavezna mjesečno da objavljuje, nalazi se 2.269 kompanija sa evidencije Centralnog registra Privrednog suda i CBCG.

Od ukupnog broja preduzeća, 182 je na evidenciji Centralne banke, a ne nalaze su u Centralnom registru privrednih subjekata.

Na novom spisku nalazi se 19 kompanija manje nego na prošlom.

CBCG ima obavezu da na sajtu prvog radnog dana u mjesecu objavljuje imena preduzeća ili preduzetnika čiji su računi blokirani duže od 30 dana i čiji iznos blokade prelazi 10.000 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik